ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MehmetAkif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
203
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2010 16:18
Son Ziyaret:
51 saniye önce
Toplam Mesaj:
280 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
23 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Akif Sayım
Doğum Tarihi:
24 Ağustos 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Makina Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Akif Sayım *Tank: 90x45x45 *Aydınlatma: Creaqua mono rgbw firefly *Substrat: Tropica substrat , Hagen ve Manado karışımı tablet ve misket gübre ile desteklenmiş zemin *CO2: 5lt Co2 + Ista Externar Reaktör *Gübreleme: Estimated İndex

SON 10 MESAJI

Huzur Köşem
[QUOTE=Laterthanbefore]Gayet güzel ilerliyorsunuz, tasarımınız şekillenmeye başlamış.

Yosunlardan kurtulmanız da işleri yoluna soktuğunuzun kanıtı olmuş, benim de akvaryumu istila ettiler başta çok umursamamıştım ama dün avuç dolusu yosun topladım akvaryumdan.

Bitkileri çok iyi konumlandırmışsınız.
Orta arka kısımdaki kayaların üzerinede budayacağınız bitkilerden tutturursanız daha güzel olacaktır.

Hatta nano akvaryum dekorlarında kullanılan moss ağaçlarından da ekleyebilirsiniz kurumuş ağaç dekoru olarak kullanılabilir, bu tasarıma yakışacağını düşünüyorum.
Arka kısma iki adet eklerseniz gün batımı arka fon ile çok güzel görünebilir.

Canlı olarak cüce vatoz türü seçmeye özen gösterin malum normal vatozlar 15 20 cm boylara ulaşabiliyor, yemyeşil dağlarınıza koca devler gelsin istemezsiniz heralde [:D]
Kelebek vatoz tercih edebilirsiniz.
[/QUOTE]

Merhaba,
L144 tül kuyruk düşünüyorum vatoz olarak, mevcut hardscape dağılmaz böylelikle. Fakat ona biraz daha var halen cubalar çok narinler. Orta kısım aslında rotala sunaet ile dolacak. Bu tasarımda başta yoğun bir natural scape düşünüyordum. Onlarda da biliyorsunuz kök bolca kullanılıyor. Bu tank için kayalara öncelik vereyim dedim tercihen şimdilik kök düşünmüyorum. Ortadaki kayalara dediğimiz sistem yakışabilir aslında değerlendiricem teşekkür ederim [:)]
Huzur Köşem
34. GÜN

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/090520241218121.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/090520241219451.jpg[/IMG]

Merhaba, tank yavaştan oturmaya başladı. Zemin bitkileri hariç tüm bitkiler adaptasyon sürecini atlattı diyebilirim. Cuba’lar adaptasyondan çıkmak üzere, yayılım başladı. Tanka makro için Estimated İndex methoduna göre gübre hazırlandı. Mikro olarak tropica tercih ettim ve 3 günlük döngüme girdim. 1.gün makro, 2.gün mikro 3. gün %50 su değişimi şeklinde ortalama 2 hafta devam edeceğimi tahmin ediyorum.
Gübreleme olarak yarım doz başladım. Besin tüketimini gördükçe normal değerlere yada gerekirse üstüne çıkacağım.
Işıklandırma halen günlük 4 saat çalışıyor. Oda ihtiyacı izlenerek kademeli arttırılacak.
Mevcut saç yosunlarının tamamından kurtuldum diyebilirim. Herhangi bir bitkide yosun olarak herhangi bir gelişim söz konusu değil.
Harici temizlik ekibi olarak şimdilik nerite salyangozları ve blody mary karidesler de tanka eklendi. Canlıların gelmesi ile artık yosunlardan da kurtulmuş oldum. Şimdilik hedefte ottocad ve longfin vatoz var.
Co2 sistemi de oturdu diyebilirim. Reaktöre değil de dış filtre çıkış vanasına müdehale ederek debiyi düşürdüm. Çıkış hızı azalınca reaktör içinde geçen süre arttı ve indicatör de şu an açık yeşili yakaladım.
Malesef bu sürede ludwigia sunset ve repenslerde ciddi zaiyat verdim. Yeni yeni toparlanıyorlar. Fakat kök gelişimleri kendine gelmiş durumda.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Yorum, öneri, sorularınız varsa çok memnun olurum.
Herkese iyi hobiler dilerim [:)][EDIT]MehmetAkif,2024-05-09 14:36:21[/EDIT]
Kaldığımız Yerden Devam...
Öncelikle ro arıtma kullanıyor ve en az bitki kadar karidesle de ilgilenirim derseniz karidina türleri dahil bakılabilir derim. Fakat ben karidesleri ciddi birer yosun yiyici olmasından dolayı her tankımda mutlaka barındırıyorum. Yeni kurulum tankıma da 3 gün önce blody mary ekledim tasarım ile uyumlu olacağı düşüncesiyle. Harici nerite salyangozu ve ottocad de öneririm yosun ekibi olarak. Tabi bunlar bakteri döngüsü oturduktan sonra girilecek canlılar. Karides balıklarla yaşarmı? Evet uyumlu türler ile yaşar. Bitkili tanklarda benim izlenimim 2 gözde çeşit var. Gökkuşağı türleri ve sürü balıkları. Ben genelde sürü balığından yana oluyorum. Fakat bu kurulumda verneri besleme düşüncem var. Tavsiye ederim harika canlılar. Son kurulumumda da colar red pencil fish beslemiştim. Onlar da keyifli ve sağlıklı canlılar.
Kaldığımız Yerden Devam...
Kurulumunuz hayırlı olsun. Tank baya başarılı olacak gibi duruyor. Hardacape’in sağ kısmı daha bir hoşuma gitti nedense. Aklınızdaki bakım programı nedir? Kullanılacak gübreler, gübreleme sıklığı, ışıklandırma süresi vb. Canlı türü olarak öncelikle karides düşünüyormusunuz? Biliyorsunuz algler ile mücadelede sağlam bir ekip çok rahatlatıyor hobicileri.
Dry Start Iwagumi Değerlendirme
[QUOTE=DanChi]


Kesinlikle benzer görünümden ben de bir noktada rahatsızlık hissediyorum. Aydınlatma ile hardscape arasındaki fark aslında fotoğrafta gözüktüğünden daha az, bu yüzden o kadar rahatsız edici değil. (Tank kurulumunu yeniden yapıyor olsaydım, sanırım 110x50x50 ya da 100x40x40 gibi ölçülerde planlardım.)
Eğer yeni bir tank almadan derinlik konusunda önerileriniz varsa, dinlemek isterim. ( Tankı hazır almayıp kesimden birleşimine kadar sürecinde yer aldığım için buralarda ki amatörlüğüm kesinlikle göz önünde [:D] )

Apisto ile birlikte Amano Karides sorun yaratır mı?
[/QUOTE]

Ben amano için sorun teşkil edebilir der ve kendi tankıma eklemezdim açıkcası. Yeni bir kuruluma gitmeden derinliği kum yada kaya ile vermek pek olası değil gibi. Yada arka plan hardacape i dağıtıp yeniden düzenlemek lazım. Harici aklıma gelen tek çözüm orta ve arka plan bitkileri ile derinlik kazandırmak ki oda sırf iwagumi de çok tercih edilmiyor.
Aslında bu sebepten tek stile bağımlı tank kurulumları tercih etmiyorum ben. Her tankın farklı bir noktası oluyor göze güzel gelen. Onları birleştirmek daha keyifli geliyor bana.
Hiç bişey yapılabiliyorsa bi yüksek olmasa da orta yükseklikte uzayan arka plan bitkileri yine de verimli olur gibi geliyor bana
Dry Start Iwagumi Değerlendirme
[QUOTE=DanChi]
25. Gün:
İlk kurulumdan bu yana 25 gün geçti. Kurulum sonrası yosun sorununu aşmak için "Carbon Exalg" kullanıyorum ve canlı besliyorum.

[B]Yosun yiyici türler;[/B]

5x SAE
2x CAE
5x Nerite Salyangoz
5x Nerite Zebra Salyangoz
2x Cüce Vatoz
2x Siyah Vatoz

Salyangozlar ara sıra akvaryumdan kaçıyorlar. :)

[B]Bitkiler;[/B]
10 porsiyon Pervula dikimi sonrasında, ek olarak 4 porsiyon Pogostemon Helferi dikimi gerçekleştirdim. Pervulaların durumu gayet iyi, kök salımı güzel şekilde gerçekleşti ve yanlara doğru genişlemeye başladı. Pogostemon Helferi'yi henüz yeni diktiğim için, süreç içinde nasıl şekilleneceğini merakla bekliyorum.

[B]Canlı türü[/B] olarak yosun yiyicilerin dışında;

[B]107 Neon Tetra[/B] ve
[B]1 çift Apistogramma[/B] bulunuyor.

Estetik açıdan içeride filtre ve CO2 sisteminde bazı değişiklikler yaptım. Termometre ve indikatör için benzer estetik değişiklikleri yapmayı planlıyorum. SAE'lerin saç yosunlarında yeterince performanslı olduğunu gözlemlemedim, son olarak 10x Amano Karides eklemeyi planlıyorum. ( Üretimden çıkmasını bekliyorum. )

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243158/060520241220481.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243158/060520241221101.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243158/060520241221531.jpg[/IMG]

Amatör bir hobi sever olarak, tüm öneri ve eleştirilerinize açığım.
[/QUOTE]

Tank gayet sağlıklı görünüyor. Apisto çifti olmasaydı kesinlikle karides girin tanka derdim. Çok çalışkan arkadaşlar 😅
Harici yükseklik bana halen biraz fazla gibi geliyor. Tank iwagumi tarzında olduğu için hardacapein üst kısmı ile aydınlatma arası boşluk sanki fazla kalacak. Tanka derinlik vermeyi düşünür müsünüz?[EDIT]MehmetAkif,2024-05-06 13:30:16[/EDIT]
Petshop Açıyorum - Hobihanem
Hayırlı bol kazançlar dilerim
Dark Method 60x40x40 High Tech Bitkili
[QUOTE=vel1d]

Teşekkür ederim, cuba için o halde ekstrem bir zorluk bulunmuyor, yeterli ışık, co2 ve besin ile zemini halı gibi kaplar diyorsunuz, görüntü olarak monte carlodan çok bir farkı oluyor mu peki yeşillik ve kaplama konusunda vs.[/QUOTE]

Kesinlikle. Cuba besledikten sonra montecarlodan çok keyif alırmısınız bilemedim. Mevcutta yeni kurulumdayım bende. Zemin zaten cuba. Taşları kaplaması için montecarlo eklemiştim pişmanlık var şu an. Taşlar işin de cubaya geçesim var sanırım.
Dark Method 60x40x40 High Tech Bitkili
Kurulumunuz hayırlı olsun. Cuba yı bende öneririm. Düzenli budama konusunda yayılım tamamlanana kadar üstlerden azar azar budama yapıyorsunuz sonrasında kendisi tankı sarıyor zaten. Performanslı bir tank olacağa benziyor takipteyim. [:)]
30x30x30 Ofis Akvaryumu
Son hali bi soluk geldi bitkilerin. Tankta bi sis gibi bişey var gibi çekimden mi acaba bunlar? Yeşil su başlamış olmasın?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.