ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maviphyst
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
110
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2022 21:51
Son Ziyaret:
9 Saat 2 Dakika önce
Toplam Mesaj:
111 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
24 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japon Balığım İçin Akvaryum
[QUOTE=the_dkt]

Evet ben de okudum fakat evde maalesef uygun alan yok o yüzden fanustan çıkarıp elimden geldiğince daha büyük bir akvaryuma almaya çalışıyorum yoksa ben de 50 litrelik bir akvaryuma koymayı isterdim.



Biraz araştırma yaptım. 30 litrelik bir akvaryum için bir videoda şu şekilde bir akvaryum oluşturulması önerilmiş:

-3 kilo midye kırığı
-tek çıkışlı hava motoru
-Cama yapışan tekli pipo filtre
-50 watt ısıtıcı

Bunları ben kendime uyarlayarak almayı (örneğin 3 kilo midye kırığı yerine 1,5 kilo) planlıyorum sizce mantıklı mı?

Pipo için bu linktekini: "https://www.hepsiburada.com/xinyou-xy-001-pipo-filtre-pm-HB00000Q485R" hava motoru için de bu linktekini: "https://www.trendyol.com/jingye/tek-cikisli-sessiz-hava-motoru-beyaz-2w-3lt-p-276141055?boutiqueId=61&merchantId=803089" almayı düşünüyorum. Nasıl sizce?

Bir de bakteri kültürü ve su berraklaştırıcı önerenler olmuştu önerdiğiniz markalar var mıdır?[/QUOTE]

Midye kırığı yerine ince dere kumu alın.Pipo yerine Askı şelale filtre alabilirsiniz dar olan hacmi daha da azaltıcaktır.
Bakteri kültürü,berraklaştırıcı,ısıtıcı ihtiyacınız yok dinlenmiş suyla akvaryumu filtreyle bir hafta kadar çalıştırın yem atın veya fanusta ki sudan ekleyin bakteri kültürü oturur zamanla.
İlerde balığımın hastalığı nedir nasıl iyileştirebilirim dememek için;yerinizi ölçün yükseklik veya genişlik artırıp 50 litreye çıkmaya çalışın
Yosunlaşma
Fazla Işık,fazla gübreleme az su değişimi ,filtrenin debisinin az olması hepsi olabilir.
Işığı 5-6 saat ile başlayıp artırmayı deneyin gübre veriyorsanız yosunları temizledikten sonra azar azar bitkileri takip ederek verin.(misket gübre kullandıysanız kurulumda sıvı gübre eklemeyin.)Su değişimini aksatmayın filtrenin içi mutlaka yosun kaplamıştır onu da temizleyin (dinlenmiş suyla)
Dış Filtre Öneriniz Var Mı
Kırmızı burun,otocinclus,pigme corydoras olabilir karidesler için.Dış Filtre ise çok masraf olur şelale filtre yeterli max 96 litre için ;Hazneye elyaf yerine purigen koyarsın fileyle berraklığından memnunum ben de şelale filtre kullanıyorum.
Akvaryumda Sis Pus Beyazlık
[QUOTE=Rapto.aqu]Şu an içinde hiçbir şekilde taş kum yok 2 haftadır %50 su değişimi yaptım düzeldi ama tekrar bu hali almaya başladı iç filtresinde biosünger aktif karbon seramik bulunuyor elyaf yok elyaf alıp tekrar filtreyi kursam sizce etkisi olur mu [:'(][/QUOTE]
Aktif karbonu çıkarsanızda olur biyolojik filtreye faydası yok, Elyaf ince partikülleri tutar berraklık için fayda sağlar ama olmazsa olmaz değil .Esas sorun filtrenin yeterli hacimde olmaması,bakteri kültürünün oturmamasından kaynaklanıyor.En uygun çözüm küçük olmayan bir pipo filtre eklemek olabilir.Uzun vadede sayıyı azaltmak ya da akvaryumu büyütmek şart.
Fazla Yemleme
Aşırıya kaçmadan düzenli su değişimine devam et yemler zamanla çözülüp filtrede birikir.Piponun süngerini de fazla sarsmadan çıkarıp temizlersin.
Akvaryumda Sis Pus Beyazlık

Balık başına 40 litre hacim ,yeterli biyolojik filtrasyon yapacak pipo,şelale veya dış filtre
Filtreyi akvaryum suyu veya dinlenmiş su ile temizleyin çeşme suyu dinlendirilmeden akvaryumla temas etmemeli.Ne olduğunu bilmediğiniz suya salınım yapabilecek taşlar,kayalar,deniz kabuklarını akvaryuma eklemeyin.
Daha Büyük Akvaryum
[QUOTE=LetsGreatAgain]Tabana gömülen kapsül gübrelerden kullandım, içeriğide makro ve mikro elementler açısından zengin gözüküyor ama ne kadar doğru bilemedim, 2 ay boyunca kontrollü salınım yapacağı söylemdi yeterli olur mu bitkiler için,

Cabombalar küçük akvaryumda hergün boy atıyorlardı büyüğe geçince tıkandı hatta geriye gitmeye başladılar, sanırım küçük akvaryumun co2 ve diğer atıkların yoğun olması sebebiyle bitkiler açısından avantajı var. Tabi aydınlatma da küçük akvaryuma çok daha fazla etki yapıyordu,

Peki bu Cabombalar ve parvula çürüyüp gider mi,

Öyle ise şimdiden çıkartayım akvaryumu batırmadan

Amazon
Anubias
Eledoa

Almayı Düşünüyorum bu bitkiler aydınlatma ve gübre ile yetişirler mi ne düşünüyorsunuz

Co2 illa ki gerekecek sanırım, ilerde alabilirim aslında ama şuan için alışma sürecinde co2 olmadan idare edebilir miyim bu bitkiler ile[/QUOTE]

Kapsül yeterli ekstra sıvı gübreler kullanmayın hemen fazla gelir yosun sorunu çıkmasın başınıza.
Cabombayı sökmeye gerek yok küçük akvaryumda atlatabildiyse adaptasyon sürecini burda da atlatır boylanmaya başlar.Parvula hayatta kalabilir ama yandan sürgün verip zemini kaplamaz.Yeşilliğini kaybederse çıkarıp atarsın.
Amazon,Anubias,Eledoa kolay ekstra bakım istemiyor.Anubias yavaş büyüyor çok dayanıklı bir bitki loş ışık yeterli.Diğerleri iyi bir ışıklandırma ile az gübre desteğiyle çok hızlı boylanırlar.
Co2 için limon tuzu karbonat sistemi gayet uzun gidiyor Bana göre en hesaplı çözüm bu.Yapılışı forumda ve youtube'da var.
Daha Büyük Akvaryum
Co2 ve gübre olmadan parvula çürüyüp gidecektir.Tetralar japonu didikleyip rahat bırakmazlar.Çöpçü küçük bir tür ise tetraları ve onları en az 6'şarlık sürüler halinde bakabilirsiniz.
Tanktaki Çirkin Oluşumlar
Yosun oluşumu oda yeterli besin ve ışık bulamadığı için beyazlaşıyor.zararsız
Japon Balığım Hasta Mı
Balık sağlıklı gözükmüyor zebrayla birlikte tutmaya devam edersen kuyruklarını didiklemeye devam eder fazla yaşatmazlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.