ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
276
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2023 20:36
Son Ziyaret:
4 Saat 43 Dakika önce
Toplam Mesaj:
277 [1.28 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
264 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
Yaş:
60
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

normal sünger ile biyolojik sünger arasındaki fark
Evet,dış filtemde biyolojik sünger ve sıvacı süngeri birlikte kullanıyorum ve üst düzey verim alıyorum. Tavsiye ederim efendim.
Zibidi(ler)
Yok öyle artık yem diye birşey, betanınki betaya salyangozunki salyangoza.
Yazarken unuttum haşlayınca biraz jelatin ekleyin yada agaragar,baharatçılarda bulabilirsiniz, yoksa suda dağılıyor karışım fena oluyor sonra. Neyse siz meraklı, araştıran birisiniz, forumda benden çok daha detaylı anlatımlar var, üşenmeyin bir kez hazırlarsınız epeyce bir süre idare eder sizi. Sağlıklı beslendilermi renkleri, parlaklıkları hatta hareketleri bile başka oluyor. Iyi geceler efendim.
Zibidi(ler)
Hepsi olur,ayrıca bezelye,ıspanak vb. gibi sebzeler tamamını bir arada on dk. haşlayıp blendırda çekersiniz buzdolabı poşetine yarım en fazla bir cm. kalınlığında yayıp,kapatıp derin dondurucuya sonra hergün kırıp kırıp verirsiniz. Salatalık hariç tabii haşlayınca bir garip oluyor o. Ben hergün hatta iki sefer yem bırakıyorum tankıma salyangozlarım için, arada muzda olur deniyor bir çubukla fakat ben denemedim. Elma salyangozlarım var ve oburlar yani,diyeceğim arada değil balık besler gibi hergün yemlenmeli. Keyifli, dertsiz hobiler.
Zibidi(ler)
Merhaba,hayırlı olsun,güzel olmuş. O yaramazların ayrı diyetleri olduğunu biliyorsunuz elbette. İsterseniz yinede bir araştırın forumda, bitkisel ağırlıklı dip yemi olmalı,sebze haşlayıp vermeli vs. Yoksa açlıktan ya kaçmaya çalışırlar yada bambulara dadanırlar veya ikisini birden yaparlar. Kabağa, brokoliye,kapya bibere bayılırlar benden söylemesi. Az biraz haşlayıp verirseniz iyi edersiniz.
Karidesler Kalabalık Akvaryumda Çiftleşmi
Sizden çok özür dilerim. Başka bir konuya verdiğim yanıtlarla sizin konuyu karıştırdım. Her şey birbirine girdi,affınıza sığınıyorum. [:$]
Karidesler Kalabalık Akvaryumda Çiftleşmi
Siz bir kum yapın tabanı o zaman belki doğal ortam olmadığından olmuyordur. Moss ekleyebilirseniz ekleyin. Tankı bozmadan kum ekleyecekseniz, önce iyice yıkayın tabii,bir pet şişeye kumu koyun suda ekleyin tanka zemine yakın daldırıp şişeyle dökün. Yoksa çok bulanır ortalık her şey birbirine karışır. Hadi kolay gelsin.
Karidesler Kalabalık Akvaryumda Çiftleşmi
Lepistes,vatoz,corydorasların arasında bırakın yavruları karidesleri görebildiğinize dua edin bence. Yavru varsa bile sabaha çıkmaz hiçbiri.
Kum
Yukardaki öneriye aynen katılmakla, kum koymanızıda tavsiye ederim. Balıklarınıza,bitkili olup olmayacağına göre araştırıp uygun kum kullanılmalı ve hatta mümkünse kalın tabanlı, artısı çok eksisi yoktur.
Lav kırığı çok moda oldu fakat kum olarak pek uygun bir seçim olmadığı kanaatindeyim hele iri taneli ise hiç olmaz. Başka türlere eğilin derim hiç olmadı dere kumu öneririm. [EDIT]Ehtiyar,2024-05-06 00:07:57[/EDIT]
Betta Balığı Derisi Zedelenmiş
Merhaba,baktığımda oldukça büyük bir zedelenme olduğunu farkettim. Sadece kabızlıktan olmaz o yara,bir ihtimal fanustaki sivri objelere sürtünmekten olmuştur. Bu ve arkadaşların yukarıda yazdığı sebeplerden öncelikle fanustan ve diğer yapay,sivri malzemelerden kurtulmanız gerekiyor. Forumda beta bakımı vs. şeklinde aratırsanız oldukça çok konu çıkacaktır. Bir fikir vermesi niyetiyle:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/110420242059021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/150320242054421.jpg[/IMG]
İnanın atla deve değil kurması, bu benim beta tankım, doğal olmayan hiç bir şey yok içinde, betamda bende mutluyuz darısı başınıza, zor gelmesin kolay gelsin efendim.
Isıtıcı
Merhaba, ölçmeden olmaz, evde derece falan varsa onunla ölçün su sıcaklığını, hacminiz oldukca az ısı yükselmesi ani olabilir ve dahi ısıtıcıda gösteren dereceden daha fazla olacaktır muhtemelen su sıcaklığı, o sebepten suyun derecesi her halükarda ölçülmeli. Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.